perjantai 18. huhtikuuta 2014

Suo-maalainen maisema muuttuu, somelainen näkemys

Kuinka kauniisti heijastuu kesällä Sakke Järvenpään tai muun supersankarin kuten Hämiksen paisteklaseista kotomainen maisema, Impikoto ;) Impivaara, Lintukoto.. Sliipparithan esiintyivät aurinkolaseissa ja mm Mustanaamiona... Kun siihen aikaan vain tosi leuhkat pitivät aurinkolaseja kesällä maassa jossa aurinko ei laske kertaakaan neljään kuukauteen.. Sitten tulivat kännykät, uudet leuhkimisen aiheet, jolloin kännykkää kädessään pitävä oli niin "miehenä" ja reteenä, että het kohta ratkeaa..  

Kuinka kaunis on postikorttinäkymä kesämökiltä, järvenrannalta, kun kaikki on mukavaa, juhannuskoivujen humina. Kuinka kaikki on puhdasta, rauhallista, ja ennallaan... Eniten inhoan somessa ja vastenmielisissä turhissa mainoksissa sanaa "surffaus" - aivan kuin somelaiset / suo-maalaiset / suomalaiset eivät osaisi muka netikettiä ja käyttäytyä verkossa vastuullisesti - tietäen mitä tapahtuu napin painalluksilla, nyt en puhu kylmän sodan jälkeisestä ydin-uhasta, että kummalla on isompi, lännellä vai Neuvostoliitolla, vaan kuinka monta kuppia teetä keittää järjettömällä asian googletuksella.. Ja kuinka hauskaa, ja hirveätä on, että palaamme kaikki juurillemme, kun kännykkäverkko ja yleensäkin internetin verkko EI tavoita koko suomea... vaan paljon jätetään katveeseen. Tarkoituksella. Yritetään hirveällä tahdilla myydä järjettömiä ökykännyjä ja neljä geetä, mutta pitäisi saada aikaan verkko joka kattaa koko Suomen! Hei herätys.
     
Ei se, että olisin pyllykirjan tms vastustaja, pois se minusta, voisi oikeastaan laskea, kuinka tärkeä väylä fb on syrjäseuduilla - jos siellä siis toimisi kännykkä tai internet. Kuinka ilmaiseksi vapaaehtoistytä siis talkootyötä tekevät kertovat seuransa asioista ja muutoksista ilmaiseksi verkossa. Vähentääkö verkko itsemurhia, esim nuorten, kun huomaavat, etteivät ole maailmassa yksin, Sisters of Mercyä kuunnellen ja mustaa lakkaa kynsissään kuivaten.. Tai pitää tasa-arvoa tärkeänä asiana. Ketään ei pitäisi kiusia töissä eikä koulussa jos hänellä on "vanhanaikainen" känny tms. Hän ei juokse tyhmien trendien perässä, vaan pitää oman päänsä. Kuinka paljon turhia pikavippejä otetaan? Varsinkin naiset, joiden euro on pienempi kuin mulkkujen euro. Miksi tämä on mahdollista? Ei tarvitse kauhistella, että voi voi kun se Japani on niin kauhia, että antaa Fukushiman tapahtua. Hei herätys. Missä sinun laitteesi on valmistettu?omakuva jalustalla - saman kummassakin myös ironisessa merkityksessä ;)
; Suo-maalainen maisema muuttuu, somelainen näkemys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti